Nieuwsbericht

Dure spullen mee naar buiten?

Smartphone, camera, tablet, laptop, spelcomputer of sieraden. Deze kostbare spullen gaan steeds vaker mee naar buiten, maar zijn niet altijd (volledig) verzekerd bij diefstal of beschadiging. Dit kunt u oplossen. Hoe? U kunt bijna niet meer zonder uw laptop, tablet of smartphone. Handig om op reis tussendoor even uw mail te checken, toeristische tips op te zoeken of om op de hoogte te blijven van het nieuws. Met uw camera legt u onvergetelijke vakantiemomenten vast. Maar wat als uw camera plots is verdwenen? Bent u op reis? Dan dekt uw reisverzekering (onder voorwaarden) mogelijk de schade.

Kostbaarhedenverzekering De meeste mensen hebben een inboedelverzekering en claimen schade of diefstal bij hun verzekeraar. Veel verzekeraars vergoeden onder voorwaarden. Zo zijn kostbare spullen vaak verzekerd tot een vooraf bepaald bedrag of percentage. Ook zijn uw smartphone, fototoestel of sieraden niet verzekerd als u ze meeneemt naar buiten. 

Ook buiten de deur verzekerd

Een kostbaarhedenverzekering – met buitenshuisdekking – verzekert uw dure spullen ook als u op stap gaat. Beschadigingen of diefstal van uw kostbare spullen is gedekt. Een extra verzekering voor uw mobiele telefoon of uw camera is dus niet meer nodig.

Maximum of getaxeerde waarde Sommige verzekeraars stellen extra voorwaarden aan de verzekering of de buitenshuisdekking. Zo wordt een kostbaarhedenverzekering vaak alleen in combinatie met een inboedelverzekeringafgesloten. Ook de hoogte van de vergoeding voor de schade buitenshuis verschilt per verzekeraar en object. Sommige verzekeraars werken met een maximum bedrag of op basis van een vooraf getaxeerde waarde.

Belangrijk om te weten

Gebruikt u uw kostbare spullen dagelijks? Door dagelijks gebruik ontstaan er krasjes of deuken op bijvoorbeeld uw smartphone of laptop. Deze gebruikersschade wordt alleen vergoed als uw smartphone of laptop ook andere schade heeft opgelopen.

Een verzekeraar brengt altijd een afschrijvingspercentage in mindering. Hoe ouder uw laptop of tablet, des te hoger de afschrijving. Is de waarde na de reparatie van uw eigendom toch gedaald? Dan krijgt u eventueel een aanvullend bedrag uitgekeerd.

Diefstal van bijvoorbeeld uw camera of laptop uit een auto is niet altijd gedekt. Sommige verzekeraars vergoeden alleen als u kunt aantonen dat uw auto goed was afgesloten en uw laptop of camera niet in het zicht lag.

Meer weten over een kostbaarhedenverzekering of uw inboedelverzekering? We adviseren u graag.

Bron: De Hypotheekadviseur