Nieuwsbericht

Een sterretje in uw voorruit

Het klinkt verleidelijk. Tijdens het boodschappen doen wordt een sterretje in uw voorruit gerepareerd. Handig, maar vergoedt uw autoverzekering dit wel?

U heeft het vast weleens meegemaakt. U rijdt op een snelweg en ‘pok’, uw voorruit wordt geraakt door een steentje. In uw voorruit zit een sterretje en dat kan al snel een barst of een scheur worden. Een scheur in uw voorruit ontneemt u het zicht op de weg. Het is dus verstandig om uw ruit snel te laten repareren.

Duur grapje

De verleiding is groot om tijdens het boodschappen doen uw ruit snel ‘gratis’ te laten repareren. Het aanbod van een dergelijk herstelbedrijf is aantrekkelijk, maar niet elke autoverzekering vergoedt het herstel van uw autoruit. Het hangt af van uw verzekering.

Ook hebben de meeste autoverzekeraars afspraken met bepaalde herstelbedrijven. Laat u uw ruit bij een ander bedrijf repareren, dan kan dat een duur grapje worden. Uw autoverzekering vergoedt mogelijk de schade niet of uw eigen risico gaat omhoog.

Soort verzekering

Het wel of niet betalen van de schade hangt af van uw autoverzekering. Bij een WA-verzekering met beperkt of volledig casco is uw ruitschade meestal gedekt. De reparatie heeft dan ook geen gevolgen voor uw no-claim, dus blijft uw premie gelijk. Heeft u een WA-verzekering dan moet u de ruitschade zelf betalen. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die u bij andere weggebruikers veroorzaakt.

Eigen risico

Is de reparatie van uw autoruit gratis, dan hoeft u meestal ook geen eigen risico te betalen. Heeft u een verzekering met eigen risico en moet uw ruit vervangen worden? Dan betaalt u in die gevallen vaak maar de helft van uw eigen risico.

Wilt u weten of en waar u uw autoruit kosteloos kunt laten repareren, neem dan contact met ons op.

Bron: by | Mar 24, 2016 | Nieuwsartikelen |De Hypotheekadviseur