Weer vertrouwen in elkaar krijgen.

Klik hier voor meer mediation informatie

Onze partner, iMediators is al 25 jaar een familiebedrijf. Het feit dat we zowel zakelijk als privé met elkaar verbonden zijn, heeft grote impact op de sfeer in ons bedrijf. Onze karakters verschillen en emoties stoppen we niet weg. Maar we zijn een hechte familie. Dat is de basis van ons bestaan.

Alle ervaringen die we opdoen met elkaar, in onze gezinnen en in de bedrijven en organisaties waarvoor we werken, nemen we mee in onze mediationpraktijk. We worden elke dag een stukje wijzer en dat maakt ons elke dag weer iets betere mediators.

Yvonne Blijie
Mediator

T: 06 2632 8180
E: yvonneblijie@imediators.nl

Michiel Hordijk
Mediator

T: 06 5589 2686
E: michielhordijk@imediators.nl

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verwachtingen

iMediators

Het belangrijkste wat we hebben geleerd is dat vertrouwen een ‘must’ is. Zonder vertrouwen kun je niet samen werken, noch samen leven. Zonder vertrouwen komt er geen gesprek tot stand. We werken aan die vertrouwensband door elkaar elke dag te vragen naar ieders verwachtingen. Spreek ze maar uit! Want aan verwachtingen kun je voldoen, maar met aannames ontstaat er verwarring. Openheid en duidelijkheid: zo gaan we bij iMediators met elkaar om.

Organisatie

Werk

Familie

Kinderen

Ziekteverzuim, slechte prestaties die maar niet willen verbeteren of problemen in de samenwerking: dat soort zaken wil je als werkgever zo snel mogelijk oplossen. Als een constructief gesprek met je werknemer niet mogelijk blijkt, zou je een mediator kunnen inschakelen. En dan kies je natuurlijk het liefst een mediator met kennis van, en ervaring in arbeidsgeschillen, want die kan meteen aanhaken in jullie proces. Een mediator laat beide partijen aan het woord en vraagt door tot de kern van het probleem op tafel ligt.

Je zit thuis en je voelt je helemaal niet lekker. Ondertussen wordt er wel van je verwacht dat je je werkgever vertelt hoe het met je gaat en moet je samen met hem kijken hoe je weer aan het werk kunt. Vaak is dit traject goed geregeld. Maar als je door een conflict op je werk thuis zit of als je werkgever geen begrip heeft voor je ziekte, kan dat grote gevolgen hebben. Een mediator hoort beide kanten van het verhaal aan en brengt jullie weer met elkaar in gesprek.

Je praat al jaren niet meer met je broer of zus. Je merkt dat je ouders de aanwezigheid van je partner niet op prijs stellen. Je bent uitgenodigd voor een bruiloft maar daar ga je liever niet heen vanwege nare gebeurtenissen in het verleden. Na het overlijden van een familielid ontstaat er discussie over de begrafenis of over de erfenis. Stuk voor stuk pijnlijke situaties, die helaas in veel families voorkomen. Een mediator brengt alle partijen aan tafel en kan ook in complexe situaties snel tot de kern doordringen.

Veel deelnemers aan onze mediations hebben een gezin met kinderen en het is niet altijd gemakkelijk om de situatie met hen te bespreken. Vooral jongeren van 8 tot 16 jaar vinden het vaak lastig om met een volwassene te praten, gewoonweg omdat zij een andere taal spreken. Speciaal voor deze groep hebben wij tieners opgeleid tot tienermediator. Stichting Tienermediation biedt hulp aan jongeren die te maken krijgen met een scheiding. De tienermediators zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en volgen een sociale opleiding of hebben die afgerond.