Nieuwsbericht

Meer vrijheid voor hypotheek

Sinds 1 april zijn de fiscale regels voor hypotheken met een polis gewijzigd. Het gaat om hypotheken met bijvoorbeeld een kapitaalverzekering (KEW). De nieuwe situatie kan voor u gunstig uitpakken. Meer weten?

Meer dan een half miljoen huizenbezitters in Nederland hebben een hypotheek met daaraan gekoppeld een polis. Het gaat dan om polissen als een kapitaalverzekering (KEW), een spaarrekening (SEW) of met beleggingsrechten (BEW). Met deze polissen bouwt u vermogen op om na verloop van tijd uw hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen.

Hypotheekrenteaftrek

Veel huizenbezitters maakten hier gebruik van omdat pas aan het eind van de looptijd hun hypotheek met het opgebouwde vermogen wordt afgelost. Tot die tijd genoten zij hypotheekrenteaftrek. Bovendien waren de uitkeringen van de KEW, SEW en BEW – na 15 tot 20 jaren premiebetaling – vrij van belastingheffing. Kocht u voor die tijd uw polis af dan werd uw rendement belast in Box 1.

Wat is er gewijzigd?

Sinds 1 april hebben bezitters met een dergelijke hypotheek meer keuzevrijheid. U hoeft namelijk ook geen belasting meer te betalen over uw opgebouwde vermogen als u minder dan 15 of 20 jaar premie heeft betaald.

Door deze fiscale wijziging heeft u meer keuzevrijheid. Zo kunt u uw opgebouwde vermogen gebruiken om extra af te lossen, uw restschuld te verlagen of om over te stappen naar een andere hypotheekvorm.

Meer weten?

De mogelijkheden om uw opgebouwde vermogen te gebruiken worden talrijker. Wilt u meer informatie of een advies op maat, neem dan contact met ons op.