Nieuwsbericht

Nieuwbouw in trek op krappe huizenmarkt

De Nederlandse economie trekt flink aan en de huizenmarkt is booming. Daarbij zijn ook nieuwbouwwoningen zeer populair.

Afgelopen jaar lag de nieuwbouwproductie met 62 duizend stuks op het hoogste niveau in acht jaar. Toch is dit nog altijd 20 procent lager dan het gemiddelde in de jaren vóór de huizencrisis van 2008. De nieuwbouw heeft dus nog een flinke inhaalslag te maken.

Droom van een nieuwbouwwoning
Veel mensen dromen ervan een eigen huis te laten bouwen, dat ze helemaal naar eigen inzicht kunnen indelen en inrichten. Het is wel van belang om tijdens en na de bouw goed op te letten. Anders ontaardt die mooie droom ongewild in een akelige nachtmerrie.

Een nieuwbouwwoning kopen heeft veel voordelen. Je kunt je huis meer naar eigen inzicht indelen, er is vaak minder onderhoud nodig dan bij een oude woning, het huis voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen en de isolatie is doorgaans beter.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Je moet een tijd wachten tot de woning wordt opgeleverd. En als je de sleutel hebt, kan het een tijd duren voor alle voorzieningen in de wijk zijn aangelegd, zoals winkels, bushaltes en scholen. Daarnaast kun je worden geconfronteerd met gebreken en onvoorziene kosten.

Lees verder op: https://www.hypotheekadviseur.nl/