Nieuwsbericht

Parkeerschade nu makkelijker uitgekeerd

Wanneer een auto schade oploopt is het soms moeilijk aantonen dat de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig. Maar als dat niet aangetoond kan worden dan wordt de schade niet uitgekeerd. Voor schade waarbij de oorzaak moeilijk te achterhalen is, is nu een oplossing gevonden: de kleeffolie Spurfix.

Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat dit product inzetten om bij parkeerschades vast te stellen of de schade is veroorzaakt door een motorvoertuig. Met Spurfix folie kan namelijk zelfs nog een maand na het ongeval sporen worden gevonden. Zélfs als de auto gewassen is.

Als de schade expert geen uitsluitsel biedt

De bevindingen van schade experts zijn altijd gebaseerd op eigen inzicht: als een contra expert wordt ingeschakeld kan de conclusie namelijk weer anders zijn. De volgende stap is dan een ongevalsanalist. Dit zijn langdurige en prijzige processen: in veel gevallen is de schade dan allang hersteld. Daarnaast is het heel frustrerend voor degene die de schade heeft opgelopen.

Op dit soort kosten kan nu bespaard worden. Dus bij twijfel over de toedracht van de schade heeft het Waarborgfonds Motorverkeer met de samenwerkende expertisebureaus afgesproken dat zij de folie gaan gebruiken.

Meer weten? Lees dan het uitgebreide artikel op de site van het Waarborgfonds.