Nieuwsbericht

Wat is een verzilver hypotheek?

Extra inkomen nodig? Benut uw overwaarde! Er is meer mogelijk dan je denkt. We leggen graag uit wat de voordelen zijn van het opnemen van uw overwaarde. Overwaarde huis verzilveren door middel van een opeethypotheek

Een verzilver hypotheek of opeethypotheek, dat klinkt misschien wat vreemd, maar er wordt steeds vaker gebruik van gemaakt door mensen die zich zorgen maken over hun inkomen of wel wat extra inkomen of een spaarpotje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door 55+’ers die de begane grond willen verbouwen van hun huis maar daar zelf niet voldoende geld voor hebben. Wat een verzilver hypotheek precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn, leggen we u graag hieronder uit.

Wanneer u al jaren geleden een hypotheek afgesloten heeft, zult u die ondertussen een heel eind afgelost hebben. Uw huis heeft dan een overwaarde. Een verzilver hypotheek is dan een interessante optie voor u want het huis is immers meer waard dan de hoogte van de hypotheek die u nog heeft. De overwaarde van uw huis kunt u in principe verzilveren, terwijl u gewoon in het huis blijft wonen. De overwaarde die u kunt verzilveren, is gelijk aan de geschatte verkoopwaarde van het huis min de hypotheek die nog op het huis rust. U kunt het geld opnemen als aanvulling op uw pensioen, met uw huis als onderpand. Er wordt daarom ook vaak gesproken over een opeethypotheek of seniorenhypotheek. Er zijn een aantal scenario’s denkbaar.

Lees verdere op: https://www.hypotheekadviseur.nl