Nieuwsbericht

Zonnepanelen verzekerd of niet?

Steeds meer huizen hebben zonnepanelen op het dak. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering van die panelen?
Vallen zonnepanelen onder de opstalverzekering of niet? En wat als u een huurhuis hebt? Wij hebben de belangrijkste weetjes voor u op een rij gezet. 
Koophuis met vaste zonnepanelen
Als u een koophuis heeft en uw zonnepanelen zijn goed vastgezet, dan vallen ze in principe onder de opstalverzekering. Eigenlijk geldt dit voor alles wat stevig vast zit aan uw huis. Waar u wel op moet letten, is of het verzekerde bedrag nog klopt. Zonnepanelen kunnen een hele investering zijn, waardoor het nodig kan zijn om de herbouwwaarde aan te passen. 
Koophuis met niet-vaste zonnepanelen
Liggen uw zonnepanelen los, bijvoorbeeld omdat u een plat dak heeft of omdat ze zijn gemonteerd oor middel van een kliksysteem? Dan is het goed mogelijk dat de zonnepanelen niet onder de opstalverzekering vallen. Mogelijk zijn ze wel verzekerd op de inboedelverzekering. Controleer dit en neem desnoods even contact op met ons of uw verzekeringsmaatschappij. 
Huurhuis
Als u in een huurhuis woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. In dat geval kunt u uw zonnepanelen meestal verzekeren op uw inboedelverzekering door middel van een zogenoemd huurdersbelang.
Bron:  ferwerda-joure.nl